DRUMMEN en GEZONDHEID

WERK AAN JE VITALITEIT, GEZONDHEID EN CONDITIE!

GEESTELIJKE GEZONDHEID

Tijdens het drummen activeer je beide hersenhelften! 

Doordat je drumt met je linker- en rechterhand, je beide voeten en met je hersenen nadenkt welk ritme en tempo je speelt. Dit zorgt ervoor dat je onbewust bezig bent met je motoriek en coördinatie, je geestelijk en lichamelijk herstel. 

Doordat je zoveel dingen tegelijk doet tijdens het drummen, kan je niet meer nadenken over je dagelijkse bezigheden. 

Er vindt een stijging van de natuurlijke activiteit op celniveau plaats. Deze cellen spelen een centrale rol bij het beter functioneren van het immuunsysteem, dit zorgt voor het verminderen van stress. 

Drummen wordt een uitlaadklep voor je emoties, je kan beter relativeren en het vermindert de kans op een burn-out, depressieve klachten en angsten. Het geeft ruimte in je hoofd, positief effect op je brein waardoor je jezelf weer verder kunt ontwikkelen.

LICHAMELIJKE GEZONDHEID

Maak van je hobby, je sport

Als je aan het begin staat van je drumcarrière, ben je nog veel bezig met het nadenken in je hoofd hoe je de ritmes speelt. 

Des te vaker je oefent en je de ritmes beter en sneller kan spelen, des te meer calorieën ga je verbranden tijdens een drumwork-out. Alle spieren worden getraind! 

Het verbetert je conditie en je voelt je fitter. Lichamelijke inspanning of te wel drummen zorgt voor een betere doorbloeding van je hersenen. 

Het reactievermogen, de concentratie en het leervermogen verbetert. Getrainde spieren zorgen voor een beter evenwicht. 

Beweging stimuleert de natuurlijke afweer tegen ziektes. Sporten beïnvloed de bloeddoorstroming. Daardoor worden afweercellen sneller door het lichaam vervoerd, waardoor ziektekiemen eerder worden uitgeschakeld.